SİNOP’TA ÖNCE SİZ YEREL ESNAFA SAHİP ÇIKIN

20210423_115814

Neredeyse tüm şehrin ara sokakları, Sinop ekonomisine bir kuruşluk vergi desteği olmayan zincir marketlerle doldu. İş o kadar ileriye gitti ki, a marketin yanı başına b marketi de iliştiriverdiler. Mahalle bakkalının, yerel marketin yaşama şansı kalmadı.

O marketler yokken, veresiye alıp borcunu deftere yazdıran bizlerde, Sinop ekonomisine bir kuruşluk katkısı olmayan o zincir marketleri tercih ederek, zor günlerimizde veresiye defterine yazan bakkalcıyı yüz üstü bıraktık.

Vergisini Sinop’a veren yerel marketler yerine, gidip o zincir marketlerden alış veriş yaptık, yerel marketlerimizin birer birer kapanmasına sebep olduk.

Şimdi biz bu pandemi sürecinde utanmadan sıkılmadan, bakkalımızdan, yerel marketimizden alış veriş yapacağız öyle mi…

Mahalle bakkalını, yerel marketini yüz üstü bırakan bizlere Sinop’a sahip çıkın derken, önce siz Sinop’a sahip çıkmalıydınız.

Ampul satar, telefon satar, ekmek satar, domates satar, biber satar, patates satar, akülü araba satar, bilgisayar satar, televizyon satar, satar da satar..

Ee telefon satan yerel esnaf, televizyon satan yerel esnaf, ampul saten yerel elektrikçi, domates, biber, patates satan yerel pazarcıda kuşa bakar..

Yerel markete, bakkala, esnafa önce siz sahip çıkmalıydınız.. Bu istilaya izin vermemeliydiniz.. Bunun dışında BENDE YEREL ESNAFTAN ALIŞ VERİŞ YAPILMASI ÖNERİSİNİ DESTEKLİYORUM VE ALIŞ VERİŞLERİ Mİ YEREL ESNAFTAN YAPIYORUM.

Akıl verenlerin hiç biri acaba yerel esnaftan alış veriş yapıyor mu? Sakarya Caddesinde, Atatürk caddesinde, Âşıklar caddesinde, Uğur Mumcu Meydanında ki yerel esnaftan alış veriş yapıyor mu? Rezidanslarda oturdukları sitelerden çıkıp mahallesinde ki fırından ekmek alıyor mu? Yoksa sırf konuşmuş olmak için mi konuşuyorlar onu da takdirinize bırakıyorum..

Kısacası sahip çıkın demekle olmuyor, Sinop’ta ‘YEREL ESNAFTAN ALIŞ VERİŞ HAFTASI’ kampanyası başlatın ve Aşıklarda, Sakarya caddesinde, Atatürk caddesinde bizzat siz alış veriş yaparak bu kampanyaya hem destek verin hem de örnek olarak ‘Esnafa Sahip Çıkma’ lafınızın içini doldurun!

Exit mobile version