Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Kalp Merkezine Ziyaret

sinop-hastanesi-kalp-merkezi

Kamu Hastaneleri Genel Müdürümüz Prof. Dr. Hilmi Ataseven Sinop Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Kalp Merkezini ziyaret etti.

Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Genel Müdür Yardımcısı Av. Erol Gökdöl ve Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanı Uzm. Dr. Cihan Döğer ile birlikte 2017 yılında hizmete açılan Kalp Merkezini ziyaret ederek verilen hizmetler hakkında Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan’dan bilgiler adlı. Kalp Merkezi hakkında bilgiler veren Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan;

Hastanemiz bünyesinde kurulmuş olan Anjiyografi ünitemiz tek salon olarak kurulmuş ve aktif olarak Mart 2016 yılında Periferik anjiyoplasti işlemleri ile hizmete başlamıştır. 2017 yılının ocak ayının bitiminde Koroner Anjiyografi işlemleri de yapılmaya başlanmış olup aralık 2019 tarihi ile toplam 3521 hastaya hizmet vermiştir. 2083 adet Koroner Anjiyografi, 950 adet Perkütan Translimünal Anjiyo Plasti, 280 adet Periferik Anjiyoplasti, 10 adet Kalıcı Kalp Pili Takılması,15 adet Geçici Kalp Pili Takılması,5 adet Abdominal Aort Anevrizmalarında Endovasküler Greft İmplantasyonu ,5 adet Vena Kavaya Filtre Yerleştirilmesi,6 adet Visseral Intravasküler Greft İmplantasyonu,4 adet İntraao rtik Balon Yerleştirilmesi işlemleri başarı ile gerçekleştirilmiş olup 2019 Eylül ayı itibari ile de çocuk cerrahisinin Voiding işlemleri de alınmaya başlamıştır. Ünitemizde 4 adet Kardiyoloji Uzmanı, 2 adet Kalp Damar Cerrahi Uzmanı ve 1 adet de Çocuk Cerrahi Uzmanı vaka yapmakta olup 5 hemşire, 5 Röntgen teknisyeni ile hizmet vermektedir. Ünitemizin kurulması itibari ile birlikte 5 yataklı kvc Yoğun bakım ünitesi ve kalp damar cerrahisi ameliyathanesi kurulmuş olup, 8 yataklı koroner yoğun bakım ve 17 yataklı kardiyoloji servisi ile birlikte hizmet vermektedir. 1 Ocak 2018 tarihinden bu yana Koroner yoğun bakım ünitesi 1643 hasta, Kvc Yoğun bakım ünitesi ise 642 hastaya hizmet vermiş olup, Kardiyoloji ve Kalp damar cerrahisi hastalarına ve ihtiyaç halinde 2. basamak ve 3. basamak hastalarına da hizmet vermektedirler.

Hastanemiz Kalp damar cerrahisi bölümünde damar tıkanıklığı ve yaralanmaları, diyaliz hastalarının damar erişim ameliyatları, şah damar tıkanıklıklarının ameliyatları ve kapalı karın atardamar ameliyatları yapılmakta olup, 1 ocak 2018 tarihinden bu yana 1675 adet başarılı operasyona imza atmış olup Koşuyolu Eğitim Araştırma Hastanesinin koordinatörlüğünde 2018 yılında By Pass ameliyatlarına başlanmıştır. İlk 7 vaka Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekipleri ile birlikte gerçekleştirilmiş ve ilgili hastane ekiplerinin yeterlilik vermelerinin ardından Koroner Arter By Pass vakaları hastanemiz ekibince Op. Dr Arif Özdal Arslan’ın koordinatörlüğünde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Yapılan ziyaretin ardından Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven Kalp Merkezinde çalışan personellere teşekkür ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Exit mobile version