BAZALT KAYALIKLARI TABİAT ANITI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazalt Kayalıkları Tabiat Anıtı; her mevsim ayrı bir güzeldir elbette ama çiçeklerin açtığı Mayıs ayında farklı bir güzelliğe bürünmekte ve yürüyüş yapmak ayrı bir keyifli olmaktadır.

Burası sit alanı ilan edildikten sonra turizme açıldı ve doğa yürüyüşü sporları çok moda. Vadinin sonunda Bazalt Kayaları arasından akan şelaleyi görmenizi öneriyoruz.

Ayrıca mesire alanlarında piknik yapma olanakları da mevcut.

Ayrıca her yıl düzenli olarak yapılan “Tarihten Doğaya Bahar Yürüyüşü” etkinliğine katılabilirsiniz. 07 Mayıs 2017 tarihinde yapılan yürüyüşte 12 kilometrelik yol katedilmiştir.

Bazalt Kayaları Tabiat Anıtı Kurusaray Köyü, Harun Çayı Mevkiinde olup;

Araç İle: Boyabat’taki Bazalt Kayalıklarını anayol üzerindeki tabelalar vasıtasıyla bulabilirsiniz. Anayoldan yaklaşık 15 km içeride yer alan bazalt kayalıklarının bulunduğu bölgeye doğru yaklaştığınızı, çevrede yer yer karşılaşabileceğiniz bazalt kayalıklarından anlayabilirsiniz. Eğer yolunuzu kaybederseniz Kurusaray Köyü’nü bulun. Bazalt
Kayalıkları Tabiat Anıtı, Kurusaray Köyü’nden 2,5 km uzaklıkta.

BAZALT KAYALIKLARI TABİAT ANITI
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!