Boyabat’ta “Özel Eğitim Çocuk Şenliği” gerçekleştirildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boyabat’ta 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla “Özel Eğitim Çocuk Şenliği” gerçekleştirildi.

Boyabat Özel Eğitim Uygulama Okulu bahçesinde özel eğitim sınıfı öğretmen ve öğrencilerinin birlikte hazırladıkları resim ve el işi sergisi, İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesimiyle açıldı.

Sergideki resim ve el işi ürünlerini gezip inceleyen Kaymakam Yılmaz, stantlardaki sorumlu öğretmen ve öğrencilerden bilgi alıp, düzenlenen yarışmalı oyunları izledi.

Kaymakam Yılmaz, yaptığı açıklamada özel eğitime muhtaç çocukların, özel eğitim aldıklarında çok şeyi başardıklarına bir kez daha şahit olduk, dedi.

Yılmaz, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde okulumuz yönetimi ve öğretmenleri çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Öğrencilerimiz destek verildiğinde ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Sergilen ürünler de bize çok şey söylüyor.

Bu tür özel okul öğrencilerine zaman zaman pozitif ayrım yapılması gerektiğini de vurgulayan Yılmaz, “Hep birlikte inşallah onları destekleyerek daha çok şeyler yapmalarını sağlayacağız” dedi.

Kaymakam Yılmaz ve protokol üyeleri, sergilenen bazı ürünleri satın alarak, özel eğitim yararına katkı sağladılar.

Boyabat Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Yasin Çelik te etkinlikle ilgili açıklamasında “10-11 Mayıs’ta gerçekleşen ve iki gün süren etkinliklerde çocuklarımız yaş düzeylerine uygun kurduğumuz parkurlarda gönüllerince eğleniyor, su oyunları, zeka oyunları, çeşitli fiziksel etkinlikler, labirent oyunlarına büyük ilgi gösteriyorlar.

Eğlencenin yanı sıra bu etkinliklerle normal gelişim gösteren çocuklar ve özel çocukların kaynaşması sağlanıyor. Aynı zamanda düzenlenen Sanat sergisinde özel çocukların ve öğretmenlerinin yıl boyunca artık materyallerde kullanarak hazırladıkları tablolar, kalemlikler, mumluklar, kitap ayraçları, biblolar, çantalar ve benzeri eserler sergileniyor.

Özel çocukların ve öğretmenlerinin emeklerini görmek ve onlarla can bağı kurmak için değerli Boyabat halkımızı, okulumuzu ziyaret edip sergimizi gezmeye davet ediyoruz” dedi.

Etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Şeref Kutu, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yaylaoğlu, CHP İlçe Başkanı Mehmet Alarslan, İYİ Parti İlçe Başkanı Mithat Mor, kurum müdürleri ve diğer ilgililer katıldılar.

Haber:Mahmut Coşkun

Boyabatsesi

 

Boyabat’ta “Özel Eğitim Çocuk Şenliği” gerçekleştirildi.
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!