Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO)Başkanı Salim Akbaş, oda faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Odaya kayıtlı üye sayısının bin 800 civarında olduğunu belirten Akbaş, “üyelerimiz, odamızın whatsapp hattı, mail ve telefon hatları ile sorunları ve istekleri doğrultusunda bize anında ulaşabilirler. Çözülebilecek sorunlara oda olarak önce biz destek veriyoruz. Çözemediklerimizi ise çözebilecek makamlara taşıyoruz.” dedi.

Üyeler ile olan iletişim kanallarını açık tutarak onların istekleri doğrultusunda ve oda olarak yapılması planlanan projelere de imza atmayı hedeflediklerini aktaran Salim Akbaş şunları söyledi; “Üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla otoparkı bulunan bir lokasyonda yeni bir hizmet binası yapmayı yada mevcut bir bina satın almayı planlıyoruz. Kendi mülkümüz var. Ancak şehir içi park sorunu yaşanıyor. Sonuçta üyelerimize daha iyi hizmet verebileceğimiz bina hayalimiz var. Ayrıca üyelerimizin tek başına başaramayacağı bizim de iştirak edebileceğimiz bazı projeleriz var. Bunlardan biri oto galericileri sitesi. Bununla ilgili çalışmaları bitirdik. Projeleri hazırlayarak bir yer tespit ettik. Tüm oto galericileri belli bir lokasyonda toplayarak bu hizmeti vereceği bir çarşı kurulacak. Bu yer ile ilgili Belediye imar çalışması yapmasını bekliyoruz. Diğeri ise bizim odamızın uhdesinde olan bir yer ile ilgili bir görüşme yaptık ve sonucu bekliyoruz.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ CİVARINA TOPTANCILAR SİTESİ

Diğer yapmayı planladığımız projelerden birisi de toptancılar sitesi. Proje kapsamında olan üyelerimiz için şehrin biraz dışında ürünlerini depolayabilecekleri yada toptan satış yapabilecekleri bir çarşı planlıyoruz. Bununla ilgili organize sanayinin bulunduğu Demirci köyü, Lala, Taşmanlı mevkisinde projeye uygun devlet hazine arazisi olan bir yer arıyoruz. Burada, bölgede bulunan gıda toptancıları ve diğer toptancılarımızın depo ihtiyaçlarını gidermiş olacağız.

GERZE’DE TEKSTİL İMALATHANESİNİN ODAMIZA DEVRİNİ İSTEDİK

Tekstil sektörü ile ilgili projede ise Gerze bölgemiz tekstilde taşeronlaşan ve taşeron sayısı çok fazla olan bir ilçemiz. Dolayısıyla birçoğu binaların merdiven altlarında hizmet veriyor. Gerze Belediyesine tahsis edilen tekstile yönelik imalathane olabilecek çok amaçlı bir yer var. Biz bu yeri Belediyeden almak için talepte bulunarak odamıza devredilmesini istedik. Ancak araya deprem, seçim girdi İlerleyemedik. Burası orta vadede gerçekleştirmeyi planladığımız projelerden birisi.”

DENİZ ÜRÜNLERİ İŞLEME VE DEPOLAMA TESİSLERİ TESLİM EDİLDİ

Oda olarak tamamlanan projelerin olduğunu da ifade eden Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, 2020 yılında inşaat temeli atılarak bitirilen Deniz Ürünleri İşleme ve Depolama Tesisleri Eylül itibarıyla önce yöre balıkçısına sonra da kafes balıkçısına hizmet verecek şekilde bize teslim edildi. Umarım böyle projelerin ve bunlardan elde edilecek gelir ve kârlarla yine müteşebbis olmak ve ortak olmak kaydıyla bu tür yatırımlar yapmayı devamlılık haline getirmeyi planlıyoruz. Umarım, başarırız diye düşünüyorum” dedi.