Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de ayçiçek yağı problemi olmadığını, stokçuluk yapanların hesap vereceğini söyledi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konuşmasına tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunda gündeme gelen ayçiçek yağı tartışmalarını ele alan Erdoğan, Türkiye’de yağ sorunu olmadığını dile getirdi.

“UTANMADAN FİYATLARI YÜKSELTİYORLAR”

Erdoğan, muhalefetin ülkeyi zorda göstermek adına böyle bir kampanya yürüttüğünü söyledi.

Durumu fırsata çevirerek stokçuluk yapan zincir marketlere tepki gösteren Erdoğan, “Bunlar stokçu, ayçiçeği yağını, zeytinyağını depoluyor ve utanmadan, sıkılmadan rakamları yükseltiyorlar, ‘ayçiçeği yağı yok’ diyerek kampanya yürütüyorlar.” ifadelerini kullandı.

“SİZ İHBAR EDECEKSİNİZ, BİZ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

Bu konuda muhtarlardan da bir isteğinin olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

“Mahallenizdeki, köyünüzdeki marketlerde, bakkallarda gerçekten ayçiçeği yağı var mı yok mu? Ama ben istiyorum ki, gerekirse sizler İçişleri Bakanlığımız adına bunların depolarını bile takip edip bize ihbar edeceksiniz, bu stokçuların gereğini biz yapacağız. Buralarda birinci derecede sorumlu kimdir? Validir. Sizler, valinin o mahallelerdeki elisiniz, ayağısınız. Sizler İçişleri Bakanımın elisiniz, ayağısınız. Cumhurbaşkanının elisiniz, ayağısınız. Yani, bu devleti provoke etmeye çalışanlara gereken dersi vermek bizim boynumuzun borcudur. İşte burada bir olacağız, beraber olacağız bu ahlaktan yoksun olanlara da gereken dersi vereceğiz. Hiç endişeniz olmasın.”

“HESABINI VERECEKLER”

Milleti karamsarlığa sürüklemek isteyenlere fırsat verilmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuştuğunu söyledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Dedim ki, valileri seferber edeceğiz, nerede bu tür bir ahlaksız varsa stokçu varsa bunların gereğini yapacağız. Çünkü bizim böyle bir sıkıntımız yok. Böyle bir sıkıntımız olmadığı halde bu stokçuluğu yapanlar bunun hesabını verecek. Türkiye’yi diğer yol ve yöntemlerle dize getiremeyeceklerini görenlerin, konjonktürel gelişmeleri bahane ederek, bu gücümüze saldırmaları tesadüf değil, bilinçli bir eylemdir. Küresel sağlık, ekonomi ve güvenlik krizlerinin yol açtığı birtakım sorunları sadece ülkemize mahsus gibi göstermek suretiyle milletimizi karamsarlığa sürüklemek, insanlarımızı tahrik etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yağ sorunumuz yok #2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de ayçiçek yağı problemi olmadığını, stokçuluk yapanların hesap vereceğini söyledi.
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!