Gövde gösterisi: TCG Anadolu denize açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde donanmanın amiral gemisi olacak, yerli amfibi hücum gemisi TCG Anadolu’nun deniz testleri başladı. Bu yıl sonunda envantere girmesi beklenen 232 metrelik gemide 10 taarruz helikopteri konuşlandırılacak. Gemide SİHA ve Hürjet gibi hava araçlarının görev yapabilmesi için de çalışmalar sürüyor.

Yerli amfibi hücum gemisi TCG Anadolu’nun deniz testi başladı.

İLK UÇAK GEMİSİ OLACAK

  • Envantere alındıktan sonra TCG Anadolu’da birçok yerli sistemin kullanılması bekleniyor. Hava gücü olarak ATAK-2 projesinin deniz platformları için bir versiyonu üzerinde çalışılıyor; ancak proje tamamlanana kadar Kara Kuvvetleri’nden Deniz Kuvvetleri’ne transfer edilen 10 adet AH-1W taarruz helikopterlerinin gemide konuşlandırılması bekleniyor. SİHA ve Hürjet gibi milli hava araçlarının gemide görev yapabilmesi için de çalışmalar sürüyor. Bu çalışmaların da tamamlanması ile TCG Anadolu Türkiye’nin ilk uçak gemisi olacak. 232 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğindeki geminin bu yıl sonuna kadar envantere girmesi planlanıyor.

Yeni amiral gemisi

TCG Anadolu, envantere girmesiyle, TCG Kemalreis Fırkateyni’nden “Türk Donanması’nın Amiral Gemisi” unvanını devralacak. Sedef Tersanesi tarafından inşa edilen gemi, tasarım olarak İspanyol Juan Carlos sınıfını baz alıyor. Geminin inşası konusunda Sedef Tersanesi, İspanyol Navantia Tersanesi’yle ortak çalışıyor.

 

Gövde gösterisi: TCG Anadolu denize açıldı
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!