SİYASETTE DALKAVUKLUK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyasette gerçek dost ve arkadaş ile dalkavukluğu karıştırmamak gerekir.

Siyasette dalkavuklar, siyasilerin etrafında önemsiz işler yapan, sürekli yalakalık eden, her konudaki düşüncelerini sorgulamadan destekleyen, en kritik konularda uyarmayan, uzmanlık yeteneği bulunmayan, dedikodu yapan, dedikoduları ile olduğu yeri zarara uğramasına neden olan, parti içi sorunları genel ülke sorunlarının önüne koyan tehlikeli kişilerdir…

Siyaset yaşamının her alanında gerçek dost ve arkadaş ile dalkavuklar arasında gerçek bir mücadele vardır. Çoğu zaman siyasiler, dalkavukları  tercih ederler.Dostların ve arkadaşların eleştirileri, yol gösterme çabaları birçok kişiyi rahatsız eder. Bu nedenle, siyasiler çevresinde daha çok dalkavuklar görmek mümkündür.

Gerçek bir dost ve arkadaş,değer verdiği kişinin ve siyasetçinin  kararlarını sorgulamaktan ve  eleştirmekten asla çekinmez. Ancak bunu, her koşulda kişinin yüzüne karşı ve yalnız olduğu ortamlarda yapar.

Ama dalkavuk, hayatını ve varlık nedenini siyasetçiye ve zenginlere bağlamıştır. Ne var ki, siyasetçinin koltuğu sallanmaya başlayınca, bütün dalkavuklar kaçacak delik ararlar. Gemiyi ilk terk edenler de büyük ölçüde dalkavuklardır. Dalkavuklar, yeni bir siyasetçi bulduklarında eski siyasetçinin en büyük düşmanları haline geleceklerdir.

Gerçek dost ve arkadaş ise zor zamanda siyasetçinin ve arkadaşının yanında yer almaktan asla vazgeçmez.

Dalkavuk pazarında en yeteneklileri siyasilerin yakınındaki yerlerini alırlar ve  pembe gelecek tabloları çizerek onların kuyularını kazmaya devam ederler.

Siyasilere tavsiyem, dalkavuklara güvenmeden ve fazla zaman harcamadan gerçek dost ve arkadaş ile rotalarını çizmeleridir.

Unutmayalım ki, deneyimler, yapılan yanlışların toplamıdır.

SİYASETTE DALKAVUKLUK
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!