Boyabat’ta “Serdar Tuncer’le Şiirli Muhabbet” gerçekleştirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi Konferans Salonunda İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yaylaoğlu ve salonu dolduran izleyicilerin katıldığı gecede şair ve televizyon programcısı Serdar Tuncer, yorumladığı şiirlerle izleyicilerine güzel bir gece yaşattı.

Tuncer, okuduğu şiirler ve seyircilerle yaptığı sohbette şiirin sadece doğaya, çiçeğe, sevgiliye yazılan dizeler olmadığını söyleyerek, “Şiiri biz ne diye tarif ediyorsak, şiir bize onu veriyor. Şiire biz ne kadar değer veriyorsak, şiir bize o kadar kapılarını aralar. Benim kalbimdeki şiir, hikmete temas edebildiği kadar şiir. Kendisine varmak ya da olmak için yaratıldığımız hakikatin kapısını aralamaya çilingir olabildiği kadar şiirdir.” dedi.

Tuncer, İnsanların bu dünyaya emaneten geldiğini, can bedende dolaştığı müddetçe temas ettiği her şeyin de bir emanet olduğunu söyleyerek, “Günahlardan uzak duracağız, Rabbimize layık kullar olacağız, bu dünyadaki maddi varlıklarımızın ahirette hiçbir işe yaramayacağının bilincinde olarak temiz ve iyiliklerle dolu bir kalple Allah’ın huzuruna çıkabilmeyi hedefleyerek, dünyada bir emaneti gezdirdiğimizi asla unutmayalım.” dedi.

Salondaki izleyicilerin istedikleri şiirleri de okuyan Tuncer, dertsiz gönül olmadığını söyleyerek, “İnsanın mutlaka bir derdi olacak. Bazıları dünyadaki ev, eşya otomobil gibi varlıkları elde edebilme derdindedir. İnsan dünyaya dert çekmeye gelir. Derdini çektiğimiz şey, bizi insan olmaya, bizi yaradılış gayemize yaklaştırıyor olması gerekir. Hakiki derdi bilmeyenler, ufak tefek şeyleri dert etmeye başlarlar. Bu da bizi yaradılış gayemizden uzaklaştırır.” ifadelerinde bulundu.

Program sonunda Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Tuncer’e, günün anısına çiçek ve hediye verdiler.

Başkan Çakıcı, Tuncer’e programı için teşekkür ederek, “Biz Boyabat aşığı olarak dedik ki Abad Şehir Boyabat, Biz tarih ve kültür şehri içinde yaşadık ve yaşıyoruz. Bizim amacımız bu tarih ve kültür şehrini bir masal şehri, hikaye şehri, şiir şehri ve kardeşlik şehri yapmak ümidiyle hayırlı akşamlar diliyorum.” dedi.

Haber:Mahmut Coşkun

 

Boyabatsesi

 

 

Boyabat’ta “Serdar Tuncer’le Şiirli Muhabbet” gerçekleştirildi
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!