Sinop’ta Turizm Haftası kutlamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları Diyojen Heykeli önünden kortej yürüyüşü ile başlayarak Sakarya Caddesinden Valilik önüne kadar devam etti. Sinop Valiliği önünde gerçekleştirilen Turizm Haftası etkinliğinde,  Sinop İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

KÜLTÜR TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ SİNOP İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Açılış konuşmasını yapan Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu; “Devam etmekte olan inşaat alanlarının hızlıca tamamlanmasını, Ramazan ayına yetişmeyecek ama toparlanması Ramazan ayında yaşanacak olumsuzlukların sezon sonrasında da olumsuz imaj olarak hitap etmemesi önemli. Sinop açısından tarihi hapishane çok önemli, şu anda bir restorasyon yapılıyor. En azından bir kısmının da olsa bu sezonda turizme açılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Sinop’a gelen herkes tarihi hapishaneyi soruyor. Sinop’un en önemli özelliklerinden biri tarihi ve kültürüdür. Sinop açısından kültür turizmin geliştirilmesi çok önemli. Şu anda devam etmekte olan eski buzhane, meydan projesi veya hapishane bunların hepsinin Sinop kültürünü bugüne taşınması bugünden de geleceğe taşınması ile ilgili projeler için altyapı oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yapılar tek başına yeterli değil. Yapıları yapıp içini doldurmak önemli. Geçmişten gelen ve bizi geleceğe taşıyacak olan Sinop turizmi içinde çok önemli konular. Burada yapılacak çalışmalarla ilgili, daha doğrusu geleceğe nasıl taşıyacağımızla ilgili iletişim kanallarının ve organizasyonun oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Herkesin Turizm Haftasını tekrar kutluyorum. ”dedi.

SİNOP’UN 7 BİN YILLIK TARİHİ GEÇMİŞİ VAR

Daha sonra konuşan Sinop İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren ise yaklaşık 7 bin yıllık tarihi geçmişi ile birçok medeniyetlere ev sahipliği yapan Sinop’un, zengin kültür ve turizm potansiyeli ile önemli bir cazibe merkezi haline gelerek her yıl yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.

TURİZMDE SORUNLARIMIZ VAR

Sinop’un bir turizm şehri olarak ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olma yoluna yöneldiğini belirten Süren; “Tabi ki sorunlarımız var. Turizm altyapımız yeterli değil, turizm sektöründe nitelikli hizmet verecek kalifiye personelimiz ve tesislerimiz yeterli değil. Konaklama tesislerinde yatak kapasitemiz yeterli değil. İki aylık kısa sezonda yoğun ziyaretçi alıyoruz fakat konaklatamıyoruz, ağırlayamıyoruz. Turizm alt yapımızın planlanması ve geliştirilmesi gerekiyor. Turizm sezonunun uzatılması gerekiyor” dedi.

TURİZMDE MARKA ŞEHİR OLACAĞIZ

Sinop’un geleceğini turizme bağlayarak turizmde marka şehir olmaya karar verdiğini belirten Metin Süren sözlerini şöyle sürdürdü; “Ülkemizin diğer bölgelerinde olduğu gibi örneğin Akdeniz turizm merkezi Antalya, Ege turizm merkezi Çeşme örneğinde olduğu gibi biz de Karadeniz turizm merkezi Sinop örneği projesini sayın valimizin himayesinde hayata geçirerek ilimizi turizmde marka şehir yapmaya karar verdik. Çalışmalara başladık. Tanıtımda önemli mesafe kat ettiğimiz belli, çok sayıda ziyaretçi alıyoruz. İl kurulumuzun önceliği geliştirme odaklı olacak. İlimizin ve ilçelerimizin zengin kültür ve turizm potansiyelini harekete geçirerek dünya ve ülke turizmine 12 ay hizmet verecek şekilde planlamak üzere kültür turizm koruma ve gelişim bölgeleri ilan etme çalışmalarını ilimiz ve ilçelerimiz genelinde başlatmış bulunuyoruz”.

Konuşmaların ardından Şehit Halil Özdoğru Ortaokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi ve Karagöz Hacivat tiyatro gösterimi gerçekleştirildi.

Programın ardından İl Kültür Müdür Vekili Metin Süren ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli Vali Erol Karaömeroğlu’nu makamında ziyaret etti.

15-22 Nisan Turizm Haftası Sinop’ta hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Sinop İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren etkinlikler kapsamında 16 Nisan Cumartesi günü ve 17 Nisan Pazar günü saat:11.00’da Kano kürek ve yelken yarışları, 18 Nisan Pazartesi günü Akgöl turizm merkezi ve İnaltı Mağarası doğa gezisi, 19 Nisan Salı günü Sinop Üniversitesi Arkeoloji, Tarih ve Turizm Bölümü ile destinasyon gezisi (Boyabat Bazalt Kayalıkları, Boyabat Kalesi, Durğan Durakhan Kervansarayı, Ambarkaya ve Terelek Kata Mezarları, Karataş Şelalesi, Buzluk Yaylası, Saraydüzü Arım Vadisi), 20 Nisan Çarşamba günü saat:13.15’te Fotoğraflarla Sinop Sergisi açılışı, 21 Nisan Perşembe günü saat:10:00’da Doğa yürüyüşü, kuş gözlemi, foto-safari (incirpınarı-Sarıkum parkuru 4,5 km), 22 Nisan Cuma günü Sinop Üniversitesi Arkeoloji, Tarih ve Turizm Bölümü ile birlikte destinasyon gezisi (Gerze Sorgun Şelaleleri, Dikmen Kozfındık-Bozarmut Yaylası Turizm Merkezi) olacağını belirtti.

Programa Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren, Sinop Defterdarı Naci Günaydın, KOSGEB Sinop İl Müdürü Nedim Kaşıkırık, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu, kurum müdürleri ve Turizm Müdürlüğü çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

 VİTRİNHABER 

 

Sinop’ta Turizm Haftası kutlamaları
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!