HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Gökyüzüyle Buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin ilk jet motorlu eğitim uçağı HÜRJET, 25 Nisan tarihinde, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. 26 dakika havada kalan HÜRJET, 14000 ft. İrtifaya çıktı ve 250 knot sürate ulaştı. Haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından, sosyal medya üzerinden duyuruldu.

İsmail Demir gelişmeyi şu cümlelerle vurguladı: “Kısa sürede semalarımızda bir Jet sesi duyarsanız o ses HÜRJET’imizin sesi olacaktır demiştik. Bugün o sesi, HÜRJET’te emeği olan herkesle birlikte duyduk. Rabb’imize şükürler olsun. Milletimize hayırlı olsun.”

SSB projesi olarak, TUSAŞ tarafından özgün olarak tasarlanan ve geliştirilen HÜRJET’in uçuş testlerine devam edileceği açıklandı. SSB tarafından yapıla açıklamada, 45 bin ft. İrtifaya çıkabilecek olan HÜRJET’in, 1.4 mach hızına ulaşabildiği aktarıldı. Jet Eğitim Uçağı olarak tanımlansa da HÜRJET’in ileride aşağıdaki versiyonlara da sahip olması bekleniyor:

  • Akrotim Gösteri Uçağı
  • Harbe Hazırlık Uçağı
  • Red Aircraft (Düşman uçağını simüle edecek özel bir eğitim versiyonu)
  • Uçak Gemisi Uçağı

 

HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Gökyüzüyle Buluştu
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!