Başkan Akbaş: “En iyi tedbir kapatmak değil, kontrollü faaliyet!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salim Akbaş, pandemi sürecinde iş dünyasının zor günler yaşadığını belirterek, en iyi tedbirin işletmeyi kapatarak değil, kontrollü olarak faaliyetlerin sürdürülmesiyle olabileceğini söyledi.

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, pandime sürecinin ekonomiye etkisiyle ilgili konuştu. Dünyayı kasıp kavuran Covit-19 salgınının sadece dünya ekonomisi değil, Sinop ekonomisini de olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Akbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle Mart ayında küçük ve orta ölçekli işletmelerin tedbir amaçlı kapatılması, perakende ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir çok arkadaşımıza zor günler yaşattı. Özellikle küçük esnaf diye tabir ettiğimiz, kahvehane, kafe, lokanta, bay ve bayan kuaförleri direkt etkilenen sektörler oldu. Çünkü kapatıldılar.Yaklaşık 2,5 ay kadar kapalı kaldıktan sonra kademeli olarak faaliyetlerine başladılar ama bu sektördeki arkadaşlarımızın hiç biri, sermayeli yada stoklu, yada kenarda birikintisi varken çalışan insanlar değildi. Günlük kazançlarıyla hayatlarını idame ettiren arkadaşlarımızdı. En büyük sıkıntıyı onlar yaşadı.

Tabi küresel krizden dolayı büyük işletmelerde bu sıkıntıyı yaşadı. Örneğin ilimizde faaliyet gösteren ve ihracatla ilgilenen işletmeler ürettikleri ürünü uluslararası geçişler yasaklandığı için istedikleri ülkeye ürünlerini gönderemediler. Onlarda belli bir süre sıkıntı çekti. Son bir aydır biraz hareketlenme var. Ticaret hem yerelde, hem ülkemiz, hem de dünya genelinde biraz hareketlendi. Biz Sinop olarak gerçekten zor günler geçirdik. Destekler bir şekilde fayda getirdi ama, bunlar hibe niteliğinde olmadığı için, geleceğe yönelik borçlanma olduğu için çok da üyelerimizin ya da arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını birebir gideremedik. İnşallah önümüzdeki dönemde kazançları artar ve geçmiş dönemde aldıkları borçları ödeyebilecek kadar bir gelir elde ederler. Bir daha böyle bir yaşamamayı diliyorum.

Tedbir; bir işletmeyi kapatarak yada faaliyetlerini durdurmakla olmaz düşüncesindeyim. Kontrollü ve tedbirli şekilde faaliyetlerin sürdürülmesinden yanayım. Ekonomik anlamda Covit hepimizi etkiledi. İnşallah en kısa zamanda büyük yıkım yapmadan düze çıkmayı umut ediyorum”.

 

Başkan Akbaş: “En iyi tedbir kapatmak değil, kontrollü faaliyet!”
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!