Durağan’da Zeytin Projesi…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Durağan Kaymakamlığı tarafından başlatılan ve Durağan Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Yağbasan- Çaltucak- Boyabükü köyleri arasında kalan baraj sahası boyunca delice zeytinlerinin aşılanarak verimli bir çeşit kazandırma projesi kapsamında aşılama çalışmaları belirlenen alanda başladı.

İl Müdürü Bekir Yücel TANRIKULU;

Yağbasan ve Çaltucak Köylerinde bulunan deliceler (Yabani Zeytin) Durağan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Gemlik’ten getirilen 2500 adet aşı kalemi ile aşılanmaya başlandı. Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından yürütülecek çalışmalar kapsamında Sinop Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak teknik elemanlarımızca aşılama çalışması yapacak köylülerimize aşı eğitimi verildi.
Yapılan çalışmalar neticesinde alacağımız sonuçlara paralel olarak sayı ve alan olarak daha fazla zeytin ağacının aşılanması planlanmış olup, Durağan ilçesi civar köylerimizinde mutlaka sahiplenmesi ile zeytincilikte önemli bir seviyeye gelmek hedeflenmektedir.

Proje için Başta Durağan Kaymakamımız Sayın Ahmet TOZLU olmak üzere Durağan Orman İşletme Müdürü Ziya YAZICI ve teknik personeline, İl Müdürlüğümüz teknik personelimize şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunarım.

Ayrıca aşılama çalışmalarında büyük bir istek ve arzuyla görev alan Yağbasan ve Çaltucak muhtarlarımız ve köylülerimize teşekkür ediyor kolaylıklar dilerim dedi.

Durağan’da Zeytin Projesi…
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!