Kahverengi kokarca kabusu…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SİNOP (İHA) – Tarım ürünlerine kalıcı zarar veren kahverengi kokarcanın Sinop’ta da görülmesi üzerine sektör temsilcileri acil olarak toplandı.

Sinop Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Özben, Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı, Durağan, Dikmen, Saraydüzü, Ziraat Odası Başkanı Enver Yiğin, Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca ve Türkeli Ziraat Odası Başkanı Günay Özçelik, Sinop Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Önlem’i ziyaret etti. Asya kökenli bir tarımsal zararlı olan kahverengi kokarcanın il genelinde yaygın bir şekilde görülmeye başlandığı belirtildi.

 

Toplantıda kahverengi kokarca böceğinin 2017 yılında Batum’dan Türkiye’ye giriş yaptığı, tarımsal alanlarda önemli ürün kayıplarına neden olduğu konuşuldu. Söz konusu böcek türünün, 300’den fazla bitkide zarar meydana getirdiği ve kışlamak için toplandığı alanlarda insanlarda rahatsızlık oluşturduğu ifade edilirken, zararlı ile ilgili olarak İlçelerde üreticileri uyarmak için mücadele yöntemlerini belirlendi.

 

 

Biyolojik mücadele vurgusu

 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün konu hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada biyolojik mücadelenin önemine vurgu yapıldı. Açıklamada, ilçelerde de zararlı hakkında toplantılar düzenlendiği, mücadelede en etkili yöntemin biyolojik mücadele olduğu, zararlıyla kimyasallarla mücadele faaliyetinde bulunan üreticilerin il-ilçe tarım müdürlüğüne danışmadan ilaçlama yapmamaları hakkında bilgi verildiği ifade edildi.

 

Kahverengi kokarca kabusu Sinop’a sıçradı

Kahverengi kokarca kabusu…
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!