Kaymakam Çetin, çilek üreticisini tarlada ziyaret etti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Boyabat Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ilçede beş yıldır çilek üretimi yapan İsmail Memiş’i çilek tarlalarında ziyaret etti.

Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, Boyabat İlçe Tarım Müdürlüğü’nün destekleri ile beş yıl önce 75 kök fideden 200 bin üstünde çilek üretimine başlayan İsmail Memiş’i tarlada ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kaymakam Çetin, çilek üretimini yerinde inceleyip İsmail Memiş’e yerli üretime katkılarından dolayı teşekkür etti. Çetin, “İlçemizde pazar payını her geçen gün artıran çilek yetiştiriciliği üretiminin artırılması ve yeni arazilerde de projeler yapılması için ilçe tarım müdürlüğü ve kaymakamlığımız tarafından üreticilere destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Çilek üreticisi İsmail Memiş Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada çilek üretiminde beş yıllık tecrübesi olduğunu devletten talep ettikleri fide desteği karşılanırsa 50 dönümlük alanda üretim yapacaklarını söyledi.

Memiş, “Ben çilek üretimine küyüm Darıözü’nde başladım, Darıözü’nde dört yıllık tecrübem var. Ancak arazi şartları uygun olmadığı için ilçe merkezimize çok yakın olan Aliybeyli köyünde ortağım Yaşar Erdem ile birlikte 50 dönümlük tarla kiraladık. Bu yıl 11 dönümlük yerde üretime başladık. Şu an haftada 2 ton çilek üretiyoruz, büyük çoğunluğunu da ilçe dışına ihraç ediyoruz.
,
Sağolsun İlçe Kaymakamımız bizi tarlamızda ziyaret edip hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ben de fide maliyetlerinin yüksek olduğunu önümüzdeki yıl üretimi 50 dönümlük alana yükseltmeyi planladığımızı ifade ettim. Kaymakamımız da ‘siz projelerinizi sunun biz gerekli destekleri sağlarız’ diye bize moral verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum,”
 dedi.

Çilek üretim tarlasına gerçekleştirilen ziyarete Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Mülkiye Müfettişi Vali Tarkan Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Nihat Aydın ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta  katıldılar.

Kaynak:Mahmut Coşkun boyabatsesi

Kaymakam Çetin, çilek üreticisini tarlada ziyaret etti.
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!