AK Parti Sinop il ve ilçe belediye başkan adayları kim olacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel seçimler öncesi gözler AK Parti kanadında 7 Ekim’de yapılacak genel kurulda A Takım’a girecek olan isimler, yerel seçimlerde belirleyici rol üstlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden tek aday olacağı AK Parti Genel Kurulu’nda oluşacak isimlerin, başta Büyükşehirler olmak üzere belediye başkan adaylarını belirlemesi bekleniyor.

AK Parti genel merkezi o güne kadar tüm illerde çalışmalarını ve kamuoyu araştırmalarını aralıksız sürdürüyor.

SİNOP İL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLACAK?

Sinop’ta Uğur Giresun ve Yakup Üçüncüoğlu isimleri kulislerde dolaşırken,AK Parti İl Teşkilatlarında Uğur Giresun’la belediye kazanabilecekleri ileri sürülüyor.Kamuoyu yoklamasında ise bu iki isim ön planda yer alıyor.

İLÇELER’DE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLACAK?

AK Parti son yerel seçimlerde Sinop’ta sadece Ayancık Belediyesini kaybetmişti.Kamuoyunda  bu dönemde ise Dikmen Belediyesi hariç  diğer belediyelerde yaşanan tepkiler ön plana çıkıyor.

Bazı belediyeleri tekrar kazanmanın zor olacağı dile getiriliyor.Bu yüzden AK Parti aday belirlemede ince eleyip sık dokuyor.

Kulislerde,Ayancık Belediye Başkan Adayı olarak Aslan Özdemir ismi ağır basarken, Boyabat Belediyesi Başkan Adayı için Hüseyin Coşar, Ferhat Yıldız,Fatih Dinar, Kadir Çok,Mustafa Ermiş, Recep Demirci ve Orhan Çakır isimleri yer alıyor.

Boyabat’ta yapılan kamuoyu yoklamalarında mevcut başkan Hüseyin Coşar ve sürpriz bir ismin öne çıktığı konuşuluyor.

Dikmen için mevcut başkan Adnan Acar’ın kesin tekrar aday olacağı beklenirken, Durağan’da mevcut başkanın tekrar aday olması halinde seçimin  kaybedileceği iddia ediliyor.Yeni bir isimle seçime gidileceği ve öne çıkan isim Necmettin Ermiş.

Erfelek’te ise Belediye Başkanı Mehmet Uzun’un yanı sıra Taner Turan ve Güryay Güzel isimleri geçiyor.Gerze’de bir çok isim dile getirilsede tekrar mevcut Belediye Başkanı Cevat Şensoy’un aday olacağı düşünülüyor.

Saraydüzün’de Belediye Başkanı Hasan Peker’den hariç kamuoyunda artık değişim isteyenlerin sesleri öne çıkarken Ali Orhanoğlu,Turan Aslan,Suat Öztürk,Mehmet Bozkuş isimleri dile getiriliyor.

Son olarak Türkeli için Veysel Şahin,Turan Yıldırım,Bilal Öztürk,Nihat Demircan konuşulan isimler arasında.

 

 

Coşkun Kılıç

AK Parti Sinop il ve ilçe belediye başkan adayları kim olacak?
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!