Balon Siyaseti…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balon, siyasetin en elzem malzemesidir. Çoğumuz balonu çocuk oyuncağı bilsek de aslında balon siyasetçilerin oyuncağıdır.

Balon, şişirilip hoplatmaya zıplatmaya yarayan gayet esnek aynı zaman da kolayca patlamaya namzet bir oyuncaktır.

Bir keresinde ben de çocukken oğluma bir balom aldım. Şimdi üniversiteyi bitiren oğlum o zaman balonla öylesine hevesle oynamaya başladı ki bir türlü onu balondan ayıramadım. Kırılan birkaç süs eşyası falan derken balon aldığıma pişman oldum. Balon da bir türlü patlamak bilmeyince hemen balon siyasetine başvurmam gerektiğine karar verdim. Balonu şişikken daha iyi oynayabilmesi için biraz daha şişirmenin gerekliliğine oğlanı ikna eder etmez verdim nefesi, verdim nefesi “güm” diye bir sesle bitti serüven. Biraz ağlama falan derken başka balon alma yalanlarıyla atlattık vartayı.

Şimdi gelelim bugünün balon siyasetine;

Bir tarafta halen balon siyaseti yapanlar,bir tarafta balon şişirmeye devam edenler,bir tarafta patlamaya hazır balonlar ve bir tarafta ise…

“GÜMMM”

Pekiii…

Patlayan nedir, belli değil. Patlatan kimlerdir, açık ve net değil. Balon mu patladı, boru mu patladı, tüp mü patladı, lastik mi patladı, bomba mı patladı, anlayan yoktur, anlatan yoktur.

Günün Sözü:

Eğer bir kişi içinden gelerek iyilik yaparsa, o da iyilikle karşılaşır. Ama eğer bir kişi kötülük yaparsa yine bunun bedelini bir şekilde öder!

Balon Siyaseti…
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!