ERSOY;Ülkeyi ve krizi yönetmeye yetkili otorite hükümettir..!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı, Ankara, İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin,koronavirüse karşı bağış kampanyası başlatması üzerine belediyelerin yasanın gerektirdiği izni almadığını öne sürerek bağış hesabına bloke konulduğunu duyurdu.

Bakanlık bu konuda genelge yayınlayarak, valilikten izin almadan, belediyelerin yardım toplayamayacağı ifade edildi ve Yardım Toplama Kanunu kapsamı dışındaki yardım toplama faaliyetleri hakkında kovuşturma yapılması istendi.

Belediyelerin yardım toplayıp toplayamayacağı konusu hakkında bir açıklamada İçişleri Bakan Yardımcısı Hemşehrimiz Mehmet ERSOY’dan geldi.

ERSOY Açıklamasında;

Kıymetli Kardeşlerim,

Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki; olağanüstü dönemlerde krizler tek bir otorite tarafından yönetilir. Kararlar merkezi hükümet tarafından alınır, vali ve kaymakamlar tarafından uygulanır.İl ve ilçelerde oluşturulan kurulların belediye başkanları da üyesidir.Yerel uygulamalar bu kurulların kararlarıyla şekillenir.

Kriz yönetirken belediyeler kendi başlarına karar alamaz, kriz yönetiminden sorumlu merkezi hükümete paralel bir yapılanmaya gidemez.Aksi uygulamalar kaos, kargaşa ve dublikasyon olur. Ayni ve nakdi kaynaklar tek elde toplanır ve belli bir sistematik içinde belediye başkanlarının da içinde bulunduğu kurulların kararıyla halkın hizmetine sunulur.

Kaldı ki, belediyeler bağış kabul edebilir ama Yardım Toplama Kanunu’nun hükümleri ortadayken, birlik beraberliğe bu kadar ihtiyacımız varken, valilerle kol kola çalışıp katkı sunmak yerine izinsiz, kanunsuz bir şekilde yardım toplama kampanyaları açarak süreci sabote edemezler.

Bugün, yaşadığımız krizin çözümüne samimi bir şekilde katkıda bulunmak yerine bu ağır şartları bile siyasetlerine alet etmeye çalışanlara müsamaha gösterilirse yarın başka belediyelerin ya da kuruluşların başka gerekçelerle kafasına göre yardım kampanyası düzenlemelerine ve canlarının istediği kişi, grup ve kesimlere, örgütlere yardım yapmalarına nasıl engel olunacaktır?Bu itibarla devlet, her durumda kanunları ve kuralları uygulayarak mücadelesini sürdürmek durumundadır.

Hükümet bir kampanya başlattıysa her belediyenin görevi buna uymaktır.Çünkü ülkeyi ve krizi yönetmeye yetkili otorite hükümettir, herhangi bir belediye değildir.

Şükürler olsun bundan çok memnun olmasanız da Türkiye Cumhuriyet’i üniter bir devlettir. Pandemi’yi (krizi)devlet yönetir.Belediye başkanları devletini, hükümetini, valisini, kaymakamını tanımak ve kanunlara uymak zorundadır.Nokta. Bırakın laf cambazlığını. Gölge etmeyin Biz Bize Yeteriz dedi..!

ERSOY;Ülkeyi ve krizi yönetmeye yetkili otorite hükümettir..!
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!