Ey İnsanoğlu…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mübarek Ramazan ayına gireceğimiz şu günlerde Koronavirüs nedeniyle sadece kuşların tavafda olduğu Kıblemiz Kabemiz bomboş kalmışken, dünyada bütün yaşananları da gördükçe herkesin aciz kaldığı salgın hastalık durumu ,Yaradanın insanoğluna en büyük ikazı imtihanı değil de bu nedir?

Tüm dünyayı diz çöktüren virüs değildir.Sadece ve sadece Allahtır.Evet, her şeyi Allahü Teala biliyor. Tek yaratıcı vardır. Allah’tan başka yaratıcı yoktur. Her şeyin yaratıcısı Allahü Tealadır.

Hayır ve Şerrin Allah’tan Geldiğine İman Ediyoruz!

Yani Hakikat;

‘Allah, gökte de yegâne ilâh yerde de yegâne ilâhtır. O, her hükmü ve işi hikmetli ve sağlam olan, her şeyi hakkiyle bilendir. Ne yücedir ve ne büyük hayır ve bereket kaynağıdır O Allah ki, göklerin, yerin ve bunlar arasında bulunan her şeyin mutlak mülkiyet ve hâkimiyeti O’na aittir. Kıyâmet vaktinin bilgisi yalnız O’nun katındadır. Sonunda siz de O’nun huzuruna döndürüleceksiniz.'(Zuhruf Sûresi 84.85)

Ayrıca…

Dünyada her yerde aylardır ”Koronavirüs” için aşı ve ilaç bulma çalısmaları yapılıyorken sonuç olarak ortada bulunan bir şey yoktur.
-Olmayacaktırda..!
Sadece tedavi amaçlı mevcut ve yeni ilaçlar  geliştirilerek kullanılmaya devam edilecektir.

”Kün Fe Yekün” (Ol Der Ve Olur)Allahü Teala dilediği zaman ol der, anında yaratır, dilerse sebeplerle belirli bir vakitte yaratır.

Demek ki böyle olaylara sadece bilim yetmiyormuş. Zaten Kur’an-ı Kerim’de kitabımızda bilime ışık tutan sayısız mucizeler var.Yani “Akıl, Bilim ve Kur’an” çok önemlidir.

Unutulmasın ki…

Geçmiş toplumların helak sebeplerine baktığımızda bir çoğunu bugünlerde de fazlasıyla görebiliyoruz.Bu yüzden Yaradanın bu ikazını imtihanını anlayıp  bizi helak etmediği içinde gece gündüz Allah’a şükretmeliyiz.

Hakikat Tektir,Bununda Farkına Vararak;

Kendine Gel İnsanoğlu…

‘Hiç Vakit Kaybetmeden Mübarek Ramazan Ayımız’da Gelmişken,Yüce Alllah’a (C.C) İman Et Secde Et Tövbe Et  Şükür Et Dua Et Ve Tevekkül Et…’

”Ey iman edenler, Allah’tan sabır ve namazla yardım isteyin. Allahü Teâlâ elbette sabredenlerle beraberdir.” (Bakara 153)

Oruç Tutun, Sıhhat Bulun…

Orucun insanlarda bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hastalıklara direnci arttırdığı gerçeğide biliniyor.Bizler Yaradana sığınıp orucumuzu mutlaka tutmalıyız.

Velhasıl…

Sadece Yüce Allah’ın (C.C) izniyle zor günler de geçecektir.Bu musibetten bir ders çıkarmakta gerekir.Bu zorluklar geçtikten sonra asla hayatımıza kaldığımız yerden devam etmeyelim.Hem dünya hem de ahiret işlerini, hassasiyetle özenle Allah için, Allah yolunda yapmamız gerekiyor.

Rabbim bizleri,Berat gecesinde af kapısından girenlerden ,Ramazan ve Kadir gecesinin bereketine erenlerden ve Ramazan Bayramında bütün zorluklardan kurtulup dünya ve ahirette afiyet ihsan eylesin..Amin!

Son Olarak…

Gayret Devletten,Tedbir Milletten,Takdir Yaradan’dan..!

”Koronavirüsle Mücadelede Bizler İçin Gece Gündüz Demeden Sabır ve Fedakarlıkla Çalışan Bütün Sağlık Çalışanlarımıza,Devletimize,Her Koşulda Vatanımızı Korumak İçin Mücadele Eden Askerlerimize,Güvenlik Güçlerimize  ve Milletimize  Şükranlarımı Sunarım.”

Ramazan Ayımız Tüm İslam Alemine  Hayırlara Vesile Olması Dileğiyle…

Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun!

Saygılarımla…

Ey İnsanoğlu…
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!