Şehitlerimiz Sinop’ta Anıldı…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıl dönümü nedeniyle Sinop’taki ilk tören Deniz Şehitliği’nde yapıldı. Yoğun kar yağışı altında yapılan anma kapsamında 1853 yılında Rus Baskını sırasında Sinop Limanında kalleşçe şehit edilen Osmanlı denizcilerinin kemiklerinin muhafaza edildiği anıta Sinop Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Şehit ve Gazi Aileleri Derneği çelenkleri konuldu. Saygı duruşu, askerler tarafından saygı atışı yapılması ardından İstiklal Marşı okunarak şanlı bayrağımız göndere çekildi.
Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen günün anlam ve önemini belirten bir konuma gerçekleştirdi. Ardından Sarı Saltuk Anadolu Lisesi öğrencisi Arda Duran, Fatih Seyran’ın ‘Burası Çanakkale’ isimli şiirini seslendirdi.

ÇANAKKALE SAVAŞI, TÜRK MİLLETİNİN YENİDEN VAR OLUŞ VE DİRİLİŞ DESTANIDIR

Şehitlik defterini imzalayan Vali Erol Karaömeroğlu burada yaptığı konuşmada, “Tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferimizin 107. yıl dönümünü kutlamanın ve vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi anma gününü idrak etmenin haklı gurur ve onurunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi askerlerine taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum diyen büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin, gazilerimizin topyekûn milletimizin zaferidir. Türk bağımsızlık mücadelesinin, azminin ve kahramanlığının en büyük örneklerinden biri olan Çanakkale Savaşı, Türk milletinin yeniden var oluş ve diriliş destanıdır” dedi.

ŞANLI MAZİMİZ KAHRAMALIK DESTANLARI İLE DOLU

Şanlı mazimizin vatani değerleri ve mukaddesatı uğruna her türlü zorluğa göğüs geren ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ecdadımızın kahramanlık destanları ile dolu olduğunu hatırlatan Vali Erol Karaömeroğlu; “Aziz şehitlerimizin kahramanlık destanları ile temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere vatanları uğruna hayatlarını feda eden büyük şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

Törenin ardından Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlik ziyaret edilerek şehit kabirlerine karanfil bırakıldı, dualar edildi. Daha sonra Alaaddin Camiinde şehitlerimizin ruhuna İthafen Mevlit-i Şerif okundu, okunan Hatm-i Şeriflerin duası yapıldı.

Törene Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu’nun yanı sıra, Cumhuriyet Savcısı Duygu Bayar Öksüz, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ferhat Kuran, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, gaziler ile şehit aileleri katıldı.

Etkinlikler kapsamında saat 14:00’da Sinop Kültür Merkezinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yıl Dönümü Programı gerçekleştirildi, Saat 18:00’de ise Şehit Aileleri onuruna Sinop Polisevi’nde akşam yemeği düzenlenecek.

 VİTRİNHABER 

 

Şehitlerimiz Sinop’ta Anıldı…
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!