Dolar 20,6953
Euro 22,2473
Altın 1.306,80
BİST 4.951,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 21°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
21°C
Parçalı Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 20°C
Paz 21°C
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6210663309901428

3 Bin Yıllık Tünellerle Dört Mevsim Turizm Mümkün

3 Bin Yıllık Tünellerle Dört Mevsim Turizm Mümkün
REKLAM ALANI
8 Temmuz 2020 21:01 | Son Güncellenme: 8 Temmuz 2020 21:08
A+
A-

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu, Sinop’ta bulunan 3 bin yıllık tünellerle dört mevsim turizmin mümkün olduğunu söyledi.

Ahmet Çobanoğlu, Sinop’un yer altındaki tarihi 3 bin yıla dayanan tünellerin, Sinop turizmi açısından önemli bir turizm etkeni olduğunu ifade ederek, “Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de pek çok tünel olan yer var. Geçmişteki kültürler saklanmak veya kaçmak için yer altı tünel yapılarını kullanmışlar. Örnek vermek gerekirse yer altı şehirleri olarak Kapadokya örneğini verebiliriz. Bunlar bizim için değerli, tarihi anlamak açısından önemli yapılar. Sinop’ta bir başkent olarak, eski bir başkent olarak antik döneme uzanan parlak dönemi olduğu düşünüldüğü zaman buranın bir başkent olarak burada sarayların olması burada ciddi bir hükümdarın olması tabiî ki burada tünellerin olmasını doğal hale getiriyor. Çünkü bir baskın olduğu zaman kaçmak için tüneller yapmışlar“ dedi.

Açıklamalarına devam eden Çobanoğlu, “Sinop’un tarihini bilenler Sinop’ta yaşayanlar bilir ki her yerde aslında neredeyse her evin altında tüneller geçitler tünele benzer yapılar mevcut. Ama bunlar maalesef yapıların altında kapatılarak kalmıştır. Biz Sinop’un altında çok ciddi miktarda tünel olduğunu biliyoruz. Zaten tahmin etmekte zor değil. Bu tünellerin turizme kazandırılması önemli az önce bahsettiğimiz gibi bu da bir zenginlik. Bunun da meraklıları var orada bir turizm kanalı oluşturmak lazım. Çünkü Türk turistler yaza kışa bakmazsızın gelirler tüneli görmek isteyen tarihi değerler gibi inanç turizmi gibi faktörler Türk turistler için önemli mevsime bakmadan gelirler. Bu kanalların açılması da Sinop turizmine hayat verir” diye konuştu.

Kaynak:beyazgazete
REKLAM ALANI