Sinop’ta orman atıklarından elektrik üretilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Sinop Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) Satem Sinop Biyokütle Ltd. Şti. tarafından yapımı devam eden santralde Sinop ve Kastamonu ormanlarından toplanacak atıklar elektrik enerjisine dönüştürülecek. Tesiste yıllık 90 bin ton orman atığının yakılması ile yaklaşık 50 bin nüfuslu bir kentin elektrik ihtiyacının karşılanabileceği belirtiliyor. Herhangi bir fosil yakıtın kullanılmayacağı tesis ile 10 milyon liralık ek istihdam sağlanması hedefleniyor.

Yapımı tamamlanmak üzere olan tesiste, 1926-1944 yılları arasında Ayancık Çangalda kurulan buhar gücü ile elektrik enerjisi üretilmesi temeline dayalı sistemin en modern halinin kurulduğu kaydedildi.

 

 

100 AİLEYE EK GELİR OLACAK

Konuyla ilgili bilgi veren firma yetkilileri: “12 Kwa kapasiteli santral yaklaşık olarak 50 bin kişilik bir şehrin elektrik ihtiyacını karşılayacak güçtedir. Organize Sanayi içerisinde büyük bir yatırım olan tesiste yıllık 90 bin ton orman atığı yakılarak enerjiye dönüştürülecektir. Tesisin ihtiyacı olan atıklar Sinop ve Kastamonu ormanlarından daha önceki yıllarda çürümeye terk edilen kesim artıkları, kökler ve kabuklardan oluşmaktadır. Santralda herhangi bir fosil yakıt kullanılmayacaktır. Ülkemizin enerji açığını azaltma ana hedefi olan Satem Sinop Biyokütle Elektrik Santralinde yıllık toplanacak olan 90 bin tonluk orman atığı yaklaşık olarak 100 aileye ek gelir olacaktır. Sadece ormandan toplanacak atık miktarı olarak 10 milyon liralık ek istihdam oluşturacak tesiste çevreye zarar verilmeyecektir” dedi.

Vitrihaber
Sinop’ta orman atıklarından elektrik üretilecek
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!