Boyabat Canlı Hayvan Pazarı 3 ay Aradan Sonra Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Boyabat Kaymakamlığı tarafından Korona virüs (Covid19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 3 ay süreyle kapalı olan Boyabat Canlı Hayvan Pazarı yeniden hizmete açıldı.

Canlı hayvan pazarının 15 Haziran 2020 Pazartesi günü açılmasıyla birlikte hayvan satıcıları pazara getirdikleri hayvanlarını akıllarından geçirdikleri fiyatlara satmayı düşünürken, hayvan alıcıları da ilk günde çekimser davranıp daha çok fiyatları öğrenmeye çalıştı.

Hayvan yetiştiricileri ve müşterileri ile konuştuğumuzda satıcılar, ilk günde müşterilerin gönülsüz davranıp değerinden daha ucuza hayvan almayı istediklerini söylerken; alıcılar da acelemiz yok daha hesaplı almak istiyoruz dediler. Aynı şekilde hayvan satıcıları fiyatların düşüklüğünden yakınıp, emeklerimizin karşılığını alamıyoruz deyip, devletin kendilerine sahip çıkmasını istediler. Pazarda hayvan yetiştiricileri tedirgin, alıcılar memnun diyebiliriz.

Haberimizle ilgili videodan da görüleceği üzere, pazar yerinde sosyal mesafeye uyulmadığı, maskesiz çok kişi olduğu ve pazarlıkların el sıkışılarak yapıldığı, resmi makamların uyarılarının dikkate alınmadığı görüldü.

Boyabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta, tekrardan açılan canlı hayvan pazarının hayırlı olmasını dileyip rehavete kapılmadan pazar yerinde kurallara uyulmasını istedi. Usta, açıklamasında “Vatandaşlarımız canlı hayvan pazarında ilk önce kendilerinin ve çevresindeki insanların sağlığını düşünerek sosyal mesafeye uymalı, maskesiz pazar yerine girmemeli, daha da önemlisi el sıkışarak pazarlık yapmamalılar. Kurallara uymazsak üç aydır verilen emekler, alınan tedbirler boşa gitmiş olur. Aman diyoruz, önce sağlığımız, sağlığımız içinde kurallara uyacağız. Bu vesileyle hayvan yetiştiricilerimize ve alıcılarına hayırlı bereketli alışverişler dliyorum.” ifadelerinde bulundu.

Haber:Mahmut Coşkun

Boyabatsesi

 

 

 

Boyabat Canlı Hayvan Pazarı 3 ay Aradan Sonra Açıldı
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!