Karadeniz; “Bu asgari ücret değil utanç bedelidir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz 2021 yılı için açıklanan asgari ücret bedeli hakkında yazılı açıklamalarda bulundu. Karadeniz açıklanan rakamı ”utanç bedeli” olarak yorumladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu dördüncü ve son toplantısını dün gerçekleştirdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 2021 yılı için belirlenen asgari ücret bedelinin 2 bin 825 lira 90 kuruş olduğunu açıkladı. Duyurulan asgari ücret bedeli hakkında açıklama yapan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz; açıklanan rakamın utanç bedelinden başka bir şey olmadığını söyledi.

Karadeniz; “Asgari Ücret Tespit Komisyonu haftalardır toplanıyor, görüşmeler yapılıyor. Görüşmeler bu kadar uzun sürdükçe biz de vatandaş için en doğru rakam belirlenecek, işçinin emekçinin hakkı bu kez olsun verilecek diye beklentimizi yüksek tuttuk. Bizi yine hayal kırıklığına uğrattılar. Bugün yapılan son toplantı sonrası sayın bakan tarafından açıklanan asgari ücret bedeli tam manasıyla bir utanç bedelidir. Bugün belki de en zor görev sayın bakana düştü; ekonomi yerlerde, vatandaş evine ekmek götüremiyor, vatandaş eline iş aş yazarak intihar ediyor, işsizler ordumuz her geçen gün katlanıyor, işçiler emeklerinin karşılığını alamıyorken böyle bir bedeli kameralar önünde açıklayabilmek kolay bir meziyet olmasa gerek. Ama onlar utanmıyor, hükümet olarak her daim işçilerimizi korumaya devam ettik, devam edeceğiz derken ne kadar samimi olduklarını artık sokak gayet iyi biliyor. Dolar almış başını gitmiş euro desek aynı şekilde vatandaşı borçlarını ödeyemeyecek hale getirdiniz.

Sarayınızda verdiğiniz lüks yemeklerde garibanın hakkını yediniz, işçinin alın terinin karşılığını vermediniz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak haftalardır vatandaş için, işçi emekçi için asgari ücret 3.100 lira olsun diye mecliste mücadele verdik, kanun teklifi verdik. 10 Milyon asgari ücretli için siz bu bedeli nasıl reva görüyorsunuz? Bu bedel insanlık onuruna yakışmaz, bu bedel iktidarın ayıbıdır. Bu bedel tek adam rejiminin işçiye emekçiye verdiği önemi alenen gözler önüne sermektedir. Bu bedel ne yazık ki kabul edilebilir değildir” dedi.

Vitrinhaber

Karadeniz; “Bu asgari ücret değil utanç bedelidir
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!