‘Sinop’ta Gezilecek Yerler’ (2) Erfelek Tatlıca Şelaleleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinop’un Erfelek ilçesinde iki ormanın birleştiği derin vadi içerisinden akan, irili ufaklı 28 şelaleden oluşan Erfelek Tatlıca Şelaleleri, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

 

Tarım ve Orman Bakanlığınca 2011 yılında tabiat parkı ilan edilen 720 dekarlık alana sahip Erfelek Tatlıca Şelaleleri, bölgenin en fazla ziyaret edilen tabiat parkları arasında yer alıyor.

Yıllık ortalama 200 bini aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği tabiat parkı, bünyesinde bir kilometrelik iki farklı yürüyüş parkurunu bulunduruyor. Parkurlardan biri Doğa ve Milli Parklar 10’uncu Bölge Müdürlüğünce yapılırken, diğer parkur şelalelin doğal yapısından oluşuyor.

 

 

Alabalık, kestane kargası, baykuş, ördek türleri, sincap, sansar, gelincik, tavşan ve karaca gibi yaban hayvanlarını barındıran tabiat parkının şelale bölgesinde, doğa yürüyüşü ve tırmanma gibi sosyal aktiviteler de gerçekleştiriliyor.

 

 

Şelale koyu üzerinde bulunan ve tarihi geçmişleri 100 yıla dayanan iki su değirmeni de günümüzde dinlenme mekanı olarak ziyaretçilerine hizmet vermeye devam ediyor.

 

 

2011 yılında tabiat parkı ilan edilen alanda iki ormanın birleştiği derin vadi içerisinden akan irili ufaklı 28 şelalen bulunmaktadır.

 

sinop gezilecek yerler, erfelek tatlıca şelaleleri, sinop erfelek şelaleleri

 

Ziyaretçilerin 28 basamak halinde sıralanmış şelaleleri görebilmek için tabiat parkına adeta akın ediyor.

Bu şelaleler hem vadi boyunu kullanmak isteyenler hem de bölge müdürlüğünce yapılan ahşap parkuru kullananlar tarafından da rahatça görülebiliyor.

 

 

Dolayısıyla bu özelliği nedeniyle yılda 200 bin kişi tabiat parkını görmeye geliyor. Çünkü insanlara doğa yürüyüşü, piknik, tırmanış gibi bir çok aktiviteyi aynı anda sunabiliyor. Bakanlık da her yıl giderek artan ziyaretçi sayısını göz önüne alarak, burayla ilgili yeni çalışmalar yaptı. Örneğin 450 dekar olan alanı 750 dekara çıkarttı.Yine bir gelişim planı üzerinde çalışma yapıyor. Bu plan tamamlandığında tabiat parkı içerisinde çok daha fazla aktiviteler yapılacak.

 

‘Sinop’ta Gezilecek Yerler’ (2) Erfelek Tatlıca Şelaleleri
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!