Koronavirüs’ün illere göre dağılımı açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

  
 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarının dağılımını açıkladı.Buna göre Sinop genelinde toplam 31 vaka olduğu ifade edildi.Sınır komşumuz Samsun 112 vaka ile ilk 10 da yer alırken Kastamonu ‘da 13 vaka,Çorum’da ise 29 vaka olduğu açıklandı.

İlk sırada İstanbul var

İstanbul: Vaka sayısı 8 bin 852 yüzde 60’lara yakın. Onu İzmir izliyor 853 vaka. Onu 712 vakayla Ankara, 584 vakayla Konya, 410 vakayla Kocaeli. 
 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülkemizde bugün hayatınını kaybeden 63 kişiyle birlikte, toplam ölü sayısı 277’ye yükseldi.

Bakan Koca, ölümlerin illere göre dağılımı hakkında bilgi verdi. Hayatını kaybeden 277 vatandaşımızdan 117’sinin İstanbulda olduğunu söyleyen Koca, İstanbul’u 18 ölüme İzmir’in izlediğini söyledi.

EN FAZLA ÖLÜM İSTANBUL’DA

Bakan Fahrettin Koca, “İstanbul’da 117, İzmir’de 18, Kocaeli’de 8, Ankara’da 7, Konya’da 7, Zonguldak’ta 5, Trabzon’da 5, Balıkesir’de 5, Adana’da 3, Sakarya’da ise 3 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.” ifadelerini kullandı.

TEMAS, MESAFE, İZOLASYON

Bakan Koca, “İnsanlık buna ilk kez tanık oluyor. Dayınışma izolasyonla gerçekleşiyor. Dünya koronavirüse karşı ne başarı göstermişse bunu izolasyona borçludur. Biz de hastalığın ülkemize girmesini bu yolla öteledik. Asıl silahımızın izolasyon olduğunu söyledik. Temas, mesafe ve izolasyon. Bilgi sürekli gelişiyor. İzolasyon konusu her gün daha fazla önem kazanıyor. Mücadele temelde yayılmayı önleme mücadelesidir.” açıklamasını yaptı.

Koronavirüs’ün illere göre dağılımı açıklandı
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!