‘Sinop’ta Gezilecek Yerler’ (3) Akgöl-Ayancık

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akgöl, Sinop’ta yemyeşil köknar ağaçları arasında kalmış saklı bir göl. Abant Gölü veya Uzungöl ile kıyaslanamayacak kadar bakir olan bu gölün etrafındaki yeşillikler övgüyü fazlası ile hakediyor. Tertemiz havası ve kuş cıvıltıları sizleri karşılıyor. Göl, ortalama 3 dönümlük bir alanı kaplayan, iki çayın birleştirerek oluşturduğu yapay bir göldür.

 

 

Günübirlik geziler için uygun olan göl civarındaki orman içlerinde piknik alanları bulunmaktadır. Akgöl 1200 metre rakımlı yaylaya da sahip.

Her mevsim ayrı bir güzelliği bulunan bu göl ve çevresinde bilimsel araştırmalar yapmak için gelen botanikçileri görebilirsiniz. Kışın bembeyaz kar örtüsü, ilkbaharda çiçeklerle kaplanan yürüyüş yolu, Sonbaharda ise sizi renk cümbüşü ile sizleri karşılıyor. Yazın ise yaylaya başka bir güzel.

 

Sinop’ta saklı cennet: Akgöl Tabiat Parkı

 

Göl, Bakanlar Kurulu’nun kararı ile 1991 yılında Akgöl Yaylası adı ile bir turizm noktası ilan edilmiş. Ancak yeteri kadar tanıtımının yapılmamış olması ve yolların kullanışsız olmasından ötürü hak ettiği ilgiyi görememektedir.

Gölün yanında Orman İşletme Müdürlüğüne ait bir tesis bulunduğunu hatırlatmakta da fayda var.

 

Sinop’ta saklı cennet: Akgöl Tabiat Parkı

 

Göl etrafında bolca mesire alanı vardır. Piknik ve mangal yapmak için ızgara ve piknik alanları mevcuttur.  Sezon uygunsa göl üzerinde sandal sefasına çıkmanız da mümkün. Kışın ise burası ayrı bir güzeldir. Kartpostallık fotoğraflar çekebilir ve küçük tepelerden kızakla kayabilirsiniz.

 

 

Gölün etrafında bulunan yürüyüş parkurunu ilkbaharda çiçekler eşliğinde dolaşırken, sonbaharda rengârenk yaprakların oluşturduğu manzarada dolaşmak bambaşka bir zevk.

Akgöl çadır kampı yapmak için de ideal bir yer. Orman işletmeleri tesisinin yan tarafında çadırınızı kurabilir, ertesi sabah kimsenin olmadığı göle nazır güzel bir güne uyanabilirsiniz.

 

 

‘Sinop’ta Gezilecek Yerler’ (3) Akgöl-Ayancık
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!