Sinop’ta Hak-İş’e Bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası’ndan İstifalar Devam Ediyor…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öz Sağlık-İş Sendikasının bağlı olduğu Hak-İş’in 15 Ocak 2021 tarihinde imzalanan TİS, kurumlar genelinde çalışan işçilerin tepkisine neden oldu. Sendika üyeleri sözleşmede kazanıma dair hiçbir şey bulunmadığını belirttiler.

Hak-İş Sinop İl Başkanı iken,Öz Sağlık-İş  Sinop İl Başkanlığına da Esra Gelişli’nin atanması sonrası İl ve İlçeler’de çalışan personelin birçoğu sendikanın işçilerin sorunlarıyla ilgilenmediğini, sorunlarla ilgili gerekli bilgilendirmenin yapılmadığını sendikaya ve temsilcisine tepkilerden dolayı istifalar olduğu ileri sürülüyor.

İşçilere sendika tarafından kadroya geçtikleri 2018 Nisan ayından itibaren birçok vaatte bulunulduğu bu sürenin sonunda 15 Ocak 2021 tarihinde zaten var olan bir sözleşmeye tabi tutulduklarını, sendikanın bırakın işçileri savunmayı birçok haklarından feragat etmiş verilen birçok vaadinde yerine getirilmediğini söylüyorlar.

İşçinin Yanında Olan Sendika İstiyorlar

Öz Sağlık-İş Sendikasına önceden bağlı olan işçilerin bazıları ise, sendikanın boş vaatlerde bulunurken keşke biz işçileri de dinleyen,sorunlarıyla ilgilenen, çare üreten bir sendika ve il başkanının olmasını beklediklerini bunun gerçekleşmediğini bu yüzden bundan sonra işçinin yanında olan bir işçi sendikası ile devam etmek istediklerini dile getiriyorlar.

İstifa Eden Sendika Üyelerine Baskı mı Yapılıyor?

Tüm bu gelişmeler den sonra Öz Sağlık-İş Sendikası yetkilisi tarafından istifa eden işçilere yoğun baskı ve uyarılar yapıldığı iddia ediliyor.

İstifa eden işçilere, diğer sendikanın devlet karşıtı,hükümet karşıtı olduğu işçilerin bağlı oldukları il müdürlüklerine ve siyasi yetkililere şikayet edilerek işçilere yaptırım yapılacağı konusunda sendika yetkilisi tarafından uyarılar yapıldığı,bu baskılardan sonrasında  istifa eden birkaç işçinin tekrar geri döndüğü ileri sürülüyor.

Kimse Bize Baskı ve Zorlama Yapamaz!

Öz Sağlık-İş Sendikasından  istifa ederek Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasına geçen işçiler ise sendika değiştirmek devlete hükümete herhangi bir siyasi partiye  kimseyede karşıtlık değildir.Bizler haklarımızı savunan işçinin yanında olan devletimize bağlı olan istediğimiz sendikaya geçme hakkına sahibiz bu bizim özlük haklarımızdan biridir diye belirttiler.

TCK madde 118 Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi Şuçu;

TCK der ki  (1) Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Bu madde gereğince kimse bize baskı ve zorlama yapamaz dediler.

Sendika Değiştirmek Hiçbir Hak Alamayacaksınız Demek Değildir.

Öz Sağlık-İş Sendikasın dan istifa eden işçilere sendika değistirirseniz hiçbir hak alamayacaksınız ve Ekim ayında masaya biz oturursak tekrar bize geçeceksiniz diye bir bilgi verildiği iddia edildiğini,bu konu hakkında,Esas Sayısı: 2020/57- Karar Sayısı: 2020/83 Nolu,03 Mart 2021 Tarihinde Anayasa Mahkemesi Kararı Resmi Gazetede Yayımlandığını sendikadan istafa eden işçiler dile getirerek,
İşçi ; Devlet ile masaya hangi sendika oturursa otursun çıkan hakları dayanışma aidatını ödemek koşulu ile alır denilmektedir diye belirttiler.

Son olarak istifa eden işçiler tepkilerini şu şekilde dile getirdiler.

İki yıldır biz işçilerle ilgilenmeyen sendika ve il başkanı neden istifalar artınca birebir iletişime geçmeye başladı.Çünkü Türkiye genelinde ve Sinop’ta Öz Sağlık-İş’ten çok fazla istifalar oldu ve olmayada devam edeceğinden işçiyi değil sadece  kendi başkanlığını düşündüğündendir.

Biz ailemiz için çalışıp hakkımız olan parayı ve özlük haklarımızı istiyoruz.Sendika başkanının hastaneleri il ilçe gezerek kahve fincanı dağıtması için,kendi reklamını yapması için, bindiği arabanın benzin parasını ödemek için çalışmıyoruz.

Her zaman işçinin yanında olan sorunlarıyla ilgilenen bir sendika ve il başkanı istiyoruz.İşçinin halinden işçi anlar dediler.

Ayrıca söz konusu sendika Başkanı Esra Gelişli’nin,başkanı oldugu sendika üyelerinin çalışma şeklini uzaktan yakından bilmediği için sendika, idare ve personeller üçgeninde karmaşıklığa neden olduğu iddia ediliyor.

 

Resmi Gazetede Sendikalar Hakkında Yayımlanan  Yazı:

Sinop’ta Hak-İş’e Bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası’ndan İstifalar Devam Ediyor…
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!