Sinop’ta vaka ve ölüm sayıları açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sinop’un’da içerisinde olduğu il bazlı vaka ve ölüm sayılarının yer aldığı haritayı paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası ilk kez il bazlı vaka ve ölüm sayılarının yer aldığı haritayı paylaştı. Bakan Koca’nın ülke geneli verdiği tabloda daha önce 31 olan Sinop’taki vaka sayısı 35, ölüm sayısı ise 3 olarak gösterildi. 

İstanbul can kaybının en çok olduğu il olurken, Adana, Sakarya, Kocaeli, Kayseri, Bursa ve Konya’daki ölü sayısı da dikkat çekici.

EN ÇOK CAN KAYBININ OLDUĞU İL İSTANBUL


Nüfusa göre en riskli illerimiz İstanbul, Ankara, İzmir, Konya olurken, en çok can kaybının olduğu iller ise İstanbul, İzmir, Ankara ve Kocaeli olarak sıralandı. Türkiye’de şu anda sadece 25 ilde can kaybı yaşanmadı. Hayatını kaybedenlerin %80’i 60 yaş üstü oldu.

Türkiye’de koronadan 76 kişi daha hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı’nın güncellediği verilere göre Türkiye’de koronadan 76 kişi daha hayatını kaybetti. Ölü sayısı 501’e yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı’nın güncellediği koronavirüs vakalarına ilişkin son verileri paylaştı.

TOPLAM VAKA SAYISI 23 BİNİ AŞTI

Açıklanan verilere göre, son 24 saatte  yapılan, 19 bin 664 test ile 3 bin 13 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Böylece  toplam vaka 23 bin 934’e ulaştı.

76 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Tedavi altında olan 76  vatandaşımız hayatını kaybetti. Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 501’e yükseldi.

786 kişi koronayı yendi

Türkiye’de bugün ölümcül koronavirüsü 302 hasta daha yendi ve toplam iyileşen hasta sayısı 786’ya yükseldi.

Koronavirüsle ülke çapında başlatılan mücadele kararlı bir şekilde sürdürülüyor.

Alınan önlemlerle virüsün yayılımı önlenirken, virüsle enfekte olan hastaların tekrar sağlıklarına kavuşması için yoğun bir çaba harcanıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”nun güncel verilerini, Twitter hesabından paylaştı.

TEST SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Koca, paylaşımında, bugüne kadar yapılan 161 bin 380 testin yüzde 12,18’inin son 24 saat içinde gerçekleştiğini vurguladı.

İYİLEŞEN HASTA SAYISINDA ÖNEMLİ ARTIŞ

Taburcu edilen hasta sayısına da dikkati çeken Koca, “İyileşen hasta sayımızda önemli artış oldu. Dün toplam 484 olan iyileşen hasta sayımız bugün 786’ya ulaştı. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım.” ifadelerini kullandı.

Sinop’ta vaka ve ölüm sayıları açıklandı
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!