Z KUŞAĞI SAÇMALIĞINA DAİR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manipüle edilerek üzerinde etki kurulup her türlü dezenformasyona açık yaş grubunun tanımı Z kuşağı diye tabir edilen kesimdir.

Bu kitle yani Z kuşağının  ekseriyeti geçmişe dair iyilik ve güzellik olan hiçbir şeyi neredeyse kabul etmez, batılılaşmanın etkisinde öyle kalmış ki kabuğunu beğenmeyen kaplumbağa  misali anne ve babasını dahi yobaz olarak görür, Türk toplumunun örf ve ananelerini geri kafalılıkla suçlar, büyük bilmez küçükle her işi tutar her yol mübah anlayışında Machiavelliye taş çıkaracak cinstedirler.

İster fikri, ister cemiyet hayatının içinde faaliyet gösteren yardım kuruluşları olsun hepsinden uzak dururlar.

Çünkü cemiyet hayatı gayret ve mücadele ister, cemiyet hayatı bir takım zevk ve sefalardan uzak durmayı ister,cemiyet hayatı her şeyden evvel diğergamlık ister.

Bunlara ilaveten cemiyet hayatının zorluklarına karşı uzakları yakın etmeninde yolunu bularak yaptıkları kurnazca hamleyle ikamet ettikleri yerlerde bulunan sokak hayvanlarına bir lokma yiyecek bir kap su verip üstüne olağanca fotoğraf çekilerek sosyal medyada duyar kasmanın da şahikasıdır Z  kuşağı.

Abicilik,reiscilik tanımıyla belirli güç sahibi kişiler,ekonomik göstergesi yüksek insanlar her zaman bu kitle üzerinde etkindir.

Dünya hayatını, eğlence ve lüks yaşamdan ibaret gördükleri için kendilerine rol model olarak ekonomik göstergesi yüksek insanları örnek alırlar, tek kıstasları ekonomidir.

İnsanların emek ve gayretlerini görmeden sadece lüks yaşam ve makamlarını ele alarak değerlendiren, onda varsa bende neden yok diyerek hiç bir emek ve gayret göstermeden her şeyi kendinde hak gören bir kitledir Z kuşağı.

Ülke siyasetinin askeri, ekonomik, sosyal hiç bir konusu umurlarında olmamasına rağmen siyasetçilerin bu denli üzerlerinde durmalarından bellidir ki ne denli nadan oldukları, birkaç siyasi ekonomik vaatle rahat kandırabilirler.

Amiyane tabirle kullan at ürün gibidirler, seçim zamanı öne çıkarılıp isteklerini televizyon ekranları ve seçim meydanlarında dillendiren çoğu siyasilerin bırakın seçim sonrasını pazartesi günü umurlarında olmayan kitledir.

Birçoğunun hayali YouTuber olmak,TikToker olmak gibi saçma sapan işlerdir.Bu işleri yapma gayretleri sadece ve sadece örneklerinin üst düzey refah içinde yaşamalarıdır.

Kısaca tanımlarsak mide gurultusu ve … arası merakından öte geçemeyen ve 24 saatlik hayatını gününü gün etme tesellisiyle yaşayanlardır.

Son olarak Nihal Atsız’ın dörtlüğüyle konuyu sonlandıralım.

Hiç düşündün mü niçindir yaşamak?
Bir görev yapmak içindir yaşamak.
Er kişiysen görevin neyse, başar.
Zevke, eğlenceye hayvan da koşar.

Coşkun KILIÇ

Z KUŞAĞI SAÇMALIĞINA DAİR
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!