Arıcılık işletmesinde sınav heyecanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gerze’nin Çırnık köyünde faaliyet gösteren İbrahim Oğlu Arıcılık İşletmesinde eğitim alan öğrenciler, ilk olarak Gerze Endüstri Meslek Lisesinde Din ve Görsel Sanatlar Dersi sınavına katıldı. Ardından öğrenciler, Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Emin Kuru’nun sahibi olduğu işletmede açık havada iş güvenliği sınavına girdi.

Sınav sonrası çiftlikte arılar için yapılacak çalışmalar için görev bölümü yapılarak her öğrenci, arı florası için 15 gün çalışma yapacakları programa alındı. İşletme sahibi Prof .Dr. Emin Kuru öncülüğünde önümüzdeki sezonda ana arı yetiştiriciliği planlanarak tüm arı gönüllüleri katılım için karar aldı.Prof. Dr. Emin Kuru yaptığı açıklamada, “Emeklilik sonrası ruhsal çöküntü istemiyorsanız üretime dönük rekreasyon faaliyeti yapmalısınız. Arıcılık işletmemde yaptığım öğrencilerimin vize sınavı başarılı oldu. Doğa sevdalısı gönüllerin buluştuğu merkez olduk. Sezonda tarafımca verilecek olan ana arı yetiştirme çalışma kararım arı grubumu mutlu etti. İşletmemde Amerika, Kanada, Almanya, Çin’de olan arıcılığın bilgi ve teknolojisinin biz dede olması için araştırmalarımız sürerken, yerleşik aracılık için de flora çalışmalarımız devam etmekte. Türkiye’nin bazı bölgelerinde arı ölümleri yüzde yetmişlerle ifade edilirken, işletmemde yüzde on kayıp ile kıştan bahara çıktık” dedi.

Vitrinhaber

 

Arıcılık işletmesinde sınav heyecanı
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!