Sinop’ta 3 ilçede safran bitkisi dikildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle Sinop’ta 3 ilçede çiftçilerle birlikte toplam 2 dekar alana safran bitkisi dikildi.

 

Sinop Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından projesi yapılan, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından finansmanı sağlanan “Sinop’ta Tıbbi ve Aromatik Bitkilerden Safran Bitkisi Üretiminin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi”nde çalışmalar başladı. Projede uygun görülen merkez ilçe ile Durağan ve Gerze ilçelerinde toplam 2 dekarlık alanda safran bitkisi toprağa dikildi. Proje koordinatörü Ziraat Mühendisi Ferda Bıçakçı tarafından da üreticilere safran dikimi ile ilgili uygulamalı eğitim verildi.

 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Özellikle atıl ve nadas alanlar için desteklenecek bu projede ilimiz iklim koşulları ve çiftçilerimizin teknik şartları uygun olduğundan herhangi bir risk söz konusu olmadığı düşünülmektedir. Bu proje ile doğal kaynakları koruyarak tarımda sürdürülebilirlik ve izlenebilirlik ile oldukça küçülmüş tarım parsellerinde kârlılığı yüksek olan safran yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi, köylerden kentlere genç nüfusun göç etmesinin azaltılması hedeflemekteyiz” ifadelerine yer verildi.

 

İha

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinop’ta 3 ilçede safran bitkisi dikildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin