Polesie TR Genel Müdürü Dinçkurt: Büyümeye devam ediyoruz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinop’ta Belarus-Türk ortaklığında 5,5 milyon dolarlık yatırımla kurularak 2 yıl önce açılışı yapılan ve 72 ülkeye oyuncak ihraç eden Polesie Oyuncak Fabrikası, hedef büyüttü. Sadece Sinop’ta değil, ülkenin 4 ayrı noktasında depolarını konuşlandıran fabrika, 150 personelle başladığı faaliyetine şu anda 400 personelle devam ediyor. Firmanın hedefi istihdam sayısını 2 binli rakamlara çıkartmak.

Ancak Sinop kamuoyunda yayılan fabrikanın kapandığına dair dedikodular üzerine Polesie TR Genel Müdürü Yener Dinçkurt açıklama yaptı.

SÖYLENTİLERE ANLAM VEREMİYORUZ

Vitrinhaber’e açıklamalarda bulunan ve üretime aralıksız devam ettiklerini dile getiren Yener Dinçkurt şunları dile getirdi; “Fabrikamızla ilgili Sinop kamuoyunda çıkan dedikodular bizimde kulağımıza geliyor, anlamakta zorlanıyoruz tabi ki. Çünkü bu fabrika pandeminin tam başladığı dönemde kurulmuş bir fabrika, bu bizim şanssızlığımızın olduğu bir dönem oldu.

HER YIL YÜZDE YÜZ BÜYÜYORUZ

Ama bugün geldiğinde fabrikamız kurulduğunda yaklaşık 150 personel varken bugün yaklaşık 400 personelin çalıştığı bir tesis haline geldik. Senede ortalama yüzde yüz büyüyerek gidiyoruz. Ciro bazında da, satış bazında da, personel bazında da. Üstüne Türkiye’de dört ayrı noktaya depo açtık. Ankara, İzmir, Adana ve İstanbul’da depomuz var. Sadece Sinop’ta değil, Türkiye’nin her bölgesine oyuncaklarımızı rahatlıkla ulaştırabilelim diye. Türkiye’deki bütün kurumsallarda varız, Türkiye’de neredeyse her sokak arasında Sinop’ta üretilen Polesie markası her sokak arasında satılıyor. Bu bizim için Sinop için bir gurur olması gerekirken çok garip bir şekilde böyle bir dedikodu yayılıyor. Bunun bu memlekete ne faydası olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz.

BAŞKA FİRMALARIN DA SİNOP’A GELMESİNİ İSTEDİK

Biz bugün Sinop’u Oyuncak İhtisas Gümrüğü haline getirtmeye çalıştık ki başka oyuncak firmaları da buraya gelsin diye. İlginç bir şekilde bu dedikodu yayılıyor. Buna verecek bir cevabımız yok, biz çalışmaya devam ediyoruz, sonuna kadar da devam edeceğiz. Her senede hem personel bazında hem ciro bazında büyümeye devam ediyoruz.

DIŞARIDA SİNOP’U TEMSİL EDİYORUZ 

Yeni yatırımlarımız başlıyor, şuanda yeni yatırımlar oluyor. Her fuarda Türkiye’deki hem bölgesel hem uluslararası fuarların hepsine katılarak bu şehri de temsil ediyoruz. Dedikodulara diyecek bir şeyimiz yok. Durmak yok yola devam.

SADECE 2021’DE 14 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK 

Bizim hedefimiz bu şehrin en fazla personele sahip firması olmak, başka bir hedefimiz yok. O hedef doğrultusunda da çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Yeni makineler alıyoruz, yeni yatırımlar yapıyoruz. Sadece 2021 senesinde bu fabrikaya 14 milyon lira yatırım yaptık. Makine, depolama alanları artı trafo sadece bunun için 14 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Niye kapatalım? Niye ısrarla firma kapanıyor diye dedikodu yayılıyor anlamıyorum, anlamakta da zorluk çekiyorum.

HEDEFİMİZ 2 BİN PERSONELE ULAŞMAK

150 personelle başladığımızda üç sene daha bitmedi yaklaşık 400 personele ulaştık yani bire üç büyümüşüz personel olarak. Daha da büyüteceğiz inşallah. Benim kafamdaki plan şu; iki sene içerisinde bu fabrika 2 bin personele ulaşacak. Benim hedefimde bu. Baştan beri fabrika kurulduğundan beri ana hedefimiz bu. Biz Sinop’ta 2 bin personelin çalıştığı bir fabrika hedefiyle geldik buraya. Tabi ki araya pandemi girdi, bazı sağlık sorunları girdi. Ülke genelinde krizler girdi ama bugün geldiğimiz noktada bu bile bana göre çok büyük bir başarı. Kimseden bir beklentimiz yok. Manevi destekten başka bir isteğimizde yok. Elimizden geldiğince herkese ulaşmaya, herkese dokunmaya çalışıyoruz. Hep söylüyoruz ‘oyuncaksız çocuk kalmasın’ ana hedefimiz o, başka bir derdimiz yok”

 

VİTRİNHABER

Polesie TR Genel Müdürü Dinçkurt: Büyümeye devam ediyoruz!
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!