SNÜ’den 17 akademisyen en etkili bilim insanları listesinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinop Üniversitesinden (SNÜ) 17 akademisyen, Türkiye Akademik Performans Analizine göre en etkili 10 bin bilim insanı arasında gösterildi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Alper ile Doç. Dr. Cihan Döğer’in hazırladığı “Türkiye Akademik Performans Analizi 2021” yayımlandı. Yapılan araştırmada Google Scholar profillerine göre en etkili 10 bin akademisyen belirlendi.

Son beş yılda en fazla atıf, i10 indeksi ve H indeksine sahip akademisyenlerin bulunduğu sıralamada, Üniversitemizden de 17 bilim insanının yer aldı.

İlk 6000 öğretim elemanının açıklandığı bir önceki listede 10 akademisyen ile temsil edilen Sinop Üniversitesi, güncellenen ve ilk 10.000 bilim insanının sıralandığı listede ise akademisyen sayısını 17’ye çıkardı.

Sinop Üniversitesi ilk 10.000 akademisyenin kurumlara göre dağılımının yapıldığı listede; fizik alanında 39’uncu, Fen Bilgisi alanında 71’inci, Biyoloji alanında 68’inci, Su Ürünleri alanında 35’inci, Eğitim Bilimleri Alanında 54’üncü ve Matematik Alanında ise 59’uncu sırada yer aldı.

Sinop Üniversitesinin fazla atıf alan, İ10 ve en yüksek H endeksine sahip akademisyenleri şu şekilde sıralandı:

1. Sinop Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi  Doç. Dr. Hasan Oğul, 2. Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Levent Bat, 3. Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi  Doç. Dr. Onur Şahin, 4. Eğitim Fakültesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Savaş Baştürk, 5. Eğitim Fakültesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Hülya Gülay Ogelman, 6. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi  Doç. Dr. Murat Sarıkaya, 7. Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Yalçın Kaya, 8. Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Hülya Turan, 9. Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi  Prof. Dr. İsmihan Karayücel, 10. Fen Edebiyat Fakültesi Arş. Gör. Dr. Seval Aksoy, 11. Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Funda Üstün, 12. Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Kamil Demirci, 13. Eğitim Fakültesi öğretim üyesi  Doç. Dr. Nurhan Öztürk, 14. Eğitim Fakültesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Başak Koşak, 15. Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Esra Bozkurt Altan, 16. Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Burcu Seçkin Dinler, 17. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kemal Balki.

Yayımlanan listede öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Oğul, 10 bin akademisyen içinde 23’üncü sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Yapılan araştırmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesi olarak her geçen yıl gözle görülür bir yükseliş trendi yakaladıklarını belirterek çok daha başarılı sonuçlar elde etmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Sinop Üniversitesi’nin bilim dünyası için önemli bir kaynak teşkil ettiğini hatırlatan Rektör Dalgın, sıralamada yer alan öğretim elemanlarımızı tebrik etti.

Vitrinhaber

SNÜ’den 17 akademisyen en etkili bilim insanları listesinde
Giriş Yap

Boyabat Manşet - Halkın İradesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!